Zomervakantie LEGO Mindstorms

Workshops zomervakantie programmeren met LEGO Mindstorms 

Leer in vijf middagen bij Bouwgabbers de basis van programmeren met LEGO Education Mindstorms. Maak kennis met verschillende motoren, bewegings-, kantel- en druksensoren. Leer deze te programmeren door programma’s te kopiëren en aan te passen. De nadruk ligt op het programmeren niet op het bouwen, al kan er nooit met LEGO gespeeld worden zonder te bouwen. 
 
Tijdens de eerste workshop bouwen de kinderen de LEGO Education trainingsrobot en proberen deze te laten bewegen. De twee ochtenden daarna gaan de kinderen verder en leren de kinderen naast de motoren ook de sensoren kennen door programma’s te kopiëren en aan te passen. We gaan dieper in het programmeren, zoals het stoppen bij een object en het volgen van een lijn.
De laatste twee ochtenden houden we een mini FIRST LEGO League, kinderen moeten met een aangepaste trainingsrobot diverse missies op de FLL wedstrijd tafel uitvoeren. Winnaars zijn er niet want meedoen en samenwerken is belangrijker.

Kinderen werken in een team van 2 samen met 1 LEGO Education Mindstorms (EV3) set en 1 iPad. Tussendoor krijgen de kinderen iets te drinken en te eten (water, limonade, stuk fruit of een gezonde snack).

Competenties

Creativiteit * leren samenwerken * oog-hand-coördinatie * probleem- en kritisch oplossend denken * onderzoekend leren * technische kennis, algoritmisch denken * programmeren * computable thinking.

Algemeen

Kosten
€27,50 per kind per workshop.
€100,00 per kind voor 4 workshops 

Data
27-30 augustus 13:30 – 16:00 uur

Reserveren?
hallo@bouwgabbers.nl