Scholen

Een nieuw schooljaar, een nieuw programma? Bouwgabbers helpt graag uw onderwijsinstelling met diverse workshops waarbij niet alleen kinderen leren programmeren met LEGO maar ze ook leren presenteren, organiseren en probleem-oplossend denken, naast het stimuleren van de fijne motoriek, de creativiteit en het samenwerken.
 
Zet programmeren met LEGO ook op uw programma voor het schooljaar 2018-2019. Eng? Of lastig te organiseren? Geen probleem, Bouwgabbers ondersteunt en adviseert leerkrachten en scholen en indien gewenst, verzorgt Bouwgabbers de workshops van a-tot-z.
 
Voor meer informatie bekijk dan hieronder de mogelijkheden. En kijk ook naar de deelname van de FIRST LEGO League NL en de FIRST LEGO League NL Junior. Durft u de challenge aan?

Workshops met LEGO groep 4, 5 en 6

Kinderen uit de middenbouw leren techniek, programmeren en robotica met LEGO WeDo. Met LEGO WeDo worden kinderen stap voor stap meegenomen in het leren programmeren. In de eerste workshops zien kinderen direct resultaat in de vorm van bewegende LEGO. Dit stimuleert enorm om elke keer weer een stap verder te gaan.

First LEGO League Junior

Een challenge waar kinderen uit de middenbouw aan 21eeuwse vaardigheden werken, zoals programmeren, presenteren en samenwerken.

Workshops met LEGO groep 7 en 8 
(en voortgezet onderwijs)

Kinderen uit de bovenbouw leren met de Mindstorms EV3 trainingsrobot programmeren en robotica. Dit doen ze door te werken met het leukste materiaal en waar kinderen zich direct mee vertrouwd voelen; LEGO. Kinderen leren de trainingsrobot diverse opdrachten uit te voeren. De robot heeft veel verschillende motoren en sensoren, zo blijft er altijd iets te leren.

First LEGO League

Een challenge waar kinderen uit de bovenbouw via een project aan 21eeuwse vaardigheden werken, zoals programmeren, presenteren en samenwerken.