Op school leren met LEGO® 

In een maatschappij waarin computers centraal staan, is het mooi dat leerlingen – naast rekenen, taal en aardrijkskunde – op de basisschool ook een programmeertaal kunnen leren. In de toekomst is het waarschijnlijk net zo belangrijk om te kunnen programmeren als om goed Engels te kunnen spreken. De vaardigheden die daarbij nodig zijn helpen inzicht te krijgen in de ‘achterkant’ van de apparaten die we dagelijks gebruiken. Leren programmeren is dus niet per definitie bedoeld om kinderen op te leiden tot programmeur, maar om ze vaardigheden te leren waarvan ze later in elk beroep profijt hebben.

Aan deze vaardigheden werken we 

01

Samenwerken

Samenwerken hoort tot de belangrijke vaardigheden van de 21e eeuw. Jonge kinderen kunnen al beginnen dit te leren en in het voortgezet onderwijs ontwikkelen leerlingen deze vaardigheid verder.

02

Onderzoeken

Wetenschappers doen onderzoek om de wereld om hen heen te begrijpen. Ze stellen zichzelf vragen of kampen met een probleem. Leerlingen leren problemen aan te pakken door onderzoek te doen.

03

Creatief denken

Creatief denken en handelen is het vermogen om nieuwe en/of ongebruikelijke maar toepasbare ideeën voor bestaande vraagstukken te vinden.

04

Analyseren

Probleemoplossend denken en handelen is het vermogen om een probleem te (h)erkennen en tot een plan te komen om het probleem op te lossen.

05

Presenteren

Laten zien wat je hebt gemaakt, onderzocht en door samenwerken hebt bereikt. Dat kun je op verschillende manieren doen. Daar gaan we mee aan de slag.

Deze scholen gingen je voor

De Bloeiwijzer

Amstelveen

Bos en Duinschool

Bloemendaal

1e Openlucht school

Amsterdam

Hogelant College

Amsterdam

Beatrix school

Haarlem

OBS De Ster

Amsterdam

OBS Ter Cleeff

Haarlem

Bekijk de mogelijkheden voor PO en VO

De mogelijkheden voor primair-, en secundair onderwijs zijn eindeloos. We werken voor de verschillende leeftijden met verschillende LEGO Education sets.

Dit kun je ook doen 

LEGO feestje

Geef je LEGO® feestje bij Bouwgabbers en kom samen met je vriendjes- en vriendinnetjes een robot bouwen en programmeren. Misschien sluiten jullie wel af met de enige echte robotbattle!

WOrkshops

Elke maandagmiddag kun je de coolste workshops volgen bij Bouwgabbers. Samen met andere kinderen leer je programmeren met LEGO. Instromen kan elke week.

Voor teams

Bouwgabbers helpt organisaties (profit- en non-profit), gemeenten, scholen en bedrijven oplossingen te vinden voor (ingewikkelde) vraagstukken. We gebruiken hiervoor de LEGO® SERIOUS PLAY® methode.