Basis en voortgezet onderwijs

Leren met LEGO® op school

Waarom leren met LEGO® op school? Om  een paar redenen te noemen: spelen is leuk en als iets leuk is blijft het beter hangen. Met LEGO® kan je alles maken, je kan daarom makkelijk de LEGO®-lessen adapteren naar elk thema dat behandeld wordt. Tel daarbij dikke 90 jaar ervaring in goed spelen op, want dat is wat LEGO® letterlijk in het Deens betekent. En daarbij komt kijken dat LEGO® hele mooie sets heeft waarmee de kinderen ook nog een kennis kunnen maken met ‘computable thinking’ en vaardigheden leren waarmee ze zich kunnen voorbereiden op vakken die we nu nog niet eens kunnen bedenken.

Voor iedereen

Spelend leren, serieus?

Spelen wordt niet altijd serieus genomen Het wordt meestal gekoppeld aan activiteiten die bij kinderen horen, en vaak als niet zinvol beschouwd worden. Maar wat is spelen nu eigenlijk en is het echt zo nutteloos? Van spelen leren we en wanneer iets leuk is blijven we het beter onthouden.

spelend leren

Speelgierig?

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of meer informatie over de mogelijkheden.

Aan deze vaardigheden werken we

1

Samenwerken

Van elkaar kan je leren, want samen maak je de wereld mooier. Jonge kinderen leren dit al vroeg. Deze vaardigheid ontwikkel je de rest van je leven verder.

2

Onderzoeken

Wetenschappers doen onderzoek om de wereld om hen heen te begrijpen. Ze stellen zichzelf vragen of kampen met een probleem. Leerlingen leren problemen aan te pakken door onderzoek te doen.

3

Creatief denken

Creatief denken en handelen is het vermogen om nieuwe en/of ongebruikelijke maar toepasbare ideeën voor bestaande vraagstukken te vinden.

4

Begrijpend lezen

Met begrijpend lezen leer je informatie uit een tekst te verwerken. Door korte tekstuele instructies op te volgen en zelf instructies te geven, brengen leerlingen hun zelfbedachte creatie tot leven.

5

Analyseren

Probleemoplossend denken en handelen is het vermogen om een probleem te (h)erkennen en tot een plan te komen om het probleem op te lossen.

6

Presenteren

Laten zien wat je hebt gemaakt, onderzocht en door samenwerken hebt bereikt. Dat kun je op verschillende manieren doen. Daar gaan we mee aan de slag.

PO & VO

Voor primair en secundair onderwijs

De mogelijkheden voor primair-, en secundair onderwijs zijn eindeloos. We werken voor de verschillende leeftijden met verschillende LEGO® Education sets.

Deze scholen gingen je voor

De Bloeiwijzer

Amstelveen

Bos en Duinschool

Bloemendaal

1e Openlucht school

Amsterdam

Hogelant College

Amsterdam

Beatrix school

Haarlem

OBS De Ster

Amsterdam

OBS Ter Cleeff

Haarlem

Dit kan je ook met LEGO®

1

Feestje

Geef je LEGO® feestje bij Bouwgabbers en kom samen met je vriendjes- en vriendinnetjes een robot bouwen en programmeren. Misschien sluiten jullie wel af met de enige echte robotbattle!

2

Workshops

Elke maandagmiddag kun je de coolste workshops volgen bij Bouwgabbers. Samen met andere kinderen leer je programmeren met LEGO®. Instromen kan elke week.

3

Teams

Bouwgabbers helpt organisaties (profit- en non-profit), gemeenten, scholen en bedrijven oplossingen te vinden voor (ingewikkelde) vraagstukken. We gebruiken hiervoor de LEGO® SERIOUS PLAY® methode.

nl_NLNL