Na schooltijd

Programmeren op school, na schooltijd

Veel scholen bieden na schooltijd activiteiten aan in samenwerking met verschillende partijen. Bouwgabbers is zo'n partij. Wij bieden workshops programmeren aan voor leerlingen vanaf groep 3 tot en met groep 8 speciaal voor de leerlingen van uw school. Het enige wat wij nodig hebben is een lokaal met een goede wifi-verbinding en dat u ons aanbod met ouders communiceert. Wij zorgen voor de rest.

LEGO Mindstorms (groep 6, 7 en 8)

Voor kinderen vanaf uit de bovenbouw jaar heeft Bouwgabbers workshops met de EV3 trainingsrobot van LEGO Education. In tweetallen leren ze de beginselen van techniek, programmeren en robotica in de breedste zin. Stap voor stap gaan de kinderen het LEGO Education Mindstorms programma af. Zo leren ze de trainingsrobot met alle verschillende sensoren en motoren besturen door programma’s na te programmeren en deze zelf weer aan te passen. Leer de mogelijkheden kennen van de ultrasone-, kleuren, tast en gyro-sensoren i.c.m. verschillende motoren en hoe deze te programmeren zijn via de app op de iPad. En daarna kan er in de diepte gedoken worden door bijvoorbeeld te werken met variabelen. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo ook de creaties. Een te programmeren olifant, groot genoeg?

LEGO WeDo (groep 3, 4 en 5)

Voor kinderen uit de middenbouw zijn er workshops met LEGO Education WeDo. Ze maken kennis met de eerste beginselen van techniek, programmeren en robotica in de breedste zin. Via leuke kleine bouwwerkjes leren de kinderen in tweetallen, stapsgewijs de motor, de bewegings- en kantelsensor kennen en hoe je deze zijn te programmeren. Daarna zijn er alledaagse wetenschappelijke en technologische projecten waar kinderen via onderzoek, techniek en programmeren hun ideeën tot leven laten komen. Zo bouwen de kinderen aan hun zelfvertrouwen door vragen te leren stellen, kritisch te denken, problemen te definiëren en hun eigen oplossingen te ontwerpen.

Competenties

Creativiteit * leren samenwerken * oog-hand-coördinatie * probleem- en kritisch oplossend denken * onderzoekend leren * technische kennis, algoritmisch denken * programmeren * computable thinking.

Praktisch

Kinderen die (begrijpend) kunnen lezen, werken in tweetallen met één iPad en één set LEGO Education WeDo 2.0 of Mindstorms. 


Max. 14 kinderen
Middenbouw of bovenbouw
Kinderen werken in tweetallen
Workshop duurt 75 minuten Direct na schooltijd, op school Er hoeft geen leerkracht aanwezig te zijn Bouwgabbers zorgt voor al het materiaal
Workshops worden door ouders direct aan Bouwgabbers betaald

Kosten

Reeks 1

Week 35 t/m 42 
(eerste schoolweek tot herfstvakantie)
Aantal workshops: 7
Kosten: €135,-

Reeks 2
Week 44 t/m 50
(herfstvakantie tot kerstvakantie)
Aantal workshops: 7
Kosten: €135,-