Toepassingen

LEGO® Education

De toepassingen met LEGO® Education zijn eindeloos. Bouwgabbers heeft zich gespecialiseerd in lessen vanaf de middenbouw van het primair onderwijs t/m onderbouw secundair onderwijs.

Primair onderwijs

Middenbouw

Voor leerlingen uit de middenbouw zijn er workshops met LEGO® Education WeDo of Spike Essential. Ze maken kennis met de eerste beginselen van techniek, programmeren en robotica in de breedste zin. Via aantrekkelijke kleine bouwwerkjes leren de leerlingen in tweetallen, stapsgewijs de motor, de bewegings- en kantelsensor kennen en hoe je deze programmeert. Daarna zijn er alledaagse wetenschappelijke en technologische projecten waar leerlingen via onderzoek, techniek en programmeren hun ideeën tot leven laten komen. Zo bouwen de leerlingen aan hun zelfvertrouwen, leren ze kritisch denken, problemen te definiëren en hun eigen oplossingen te ontwerpen en te programmeren.

Primair onderwijs

Bovenbouw

Onderzoekend leren, bouwen en programmeren met LEGO en een op Scratch gebaseerde programmeertaal. Leer kinderen kritisch denken aan de hand van complexe, boeiende en relevante STEAM uitdagingen.
SPIKE PRIME bestaat uit de bekende gekleurde LEGO-stenen en kindvriendelijke hardware. Scratch is een programmeertaal die al op veel scholen gebruikt wordt en werkt op basis van slepen en neerzetten. Door deze combinatie worden leerlingen uitgedaagd tot leren en kritisch nadenken om complexe problemen op te lossen, ongeacht hun onderwijsniveau. Start met eenvoudige instapprojecten, natuurlijk volledig STEAM, en ga verder… zo ver als je eigen beperking gaat… en nog verder.

Tarieven

Vrijblijvende offerte?

De mogelijkheden met LEGO® Education zijn eindeloos. Wil je weten wat Bouwgabbers voor jouw school kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Voortgezet onderwijs

Onderbouw

Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs heeft Bouwgabbers workshops met de EV3 trainingsrobot van LEGO® Education. In tweetallen leren ze de beginselen van techniek, programmeren en robotica in de breedste zin.Stap voor stap gaan de leerlingen het LEGO Education Mindstorms programma af. Zo leren ze de trainingsrobot met verschillende sensoren (ultrasone-, kleuren-, tast- en gyro-sensor) en verschillende motoren te besturen door programma’s na te programmeren en deze zelf weer aan te passen via de app op de iPad of computer. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo ook de creaties. Is een te programmeren olifant groot genoeg?

nl_NLNL