First LEGO League Junior Expo in Amsterdam

Doe ook mee aan de eerste First LEGO League Junior expo in Amsterdam 
Georganiseerd door Bouwgabbers

.

Bouwgabbers

. Bouwgabbers is een organisatie welke onderwijsinstellingen helpt om kinderen te leren programmeren met LEGO. Bouwgabbers heeft een Pop-up lokaal en zit op dit moment in Lolaluid, Derkinderenstraat 44 te Amsterdam. Bouwgabbers komt ook naar onderwijsinstellingen om daar workshops te verzorgen.

Neem contact op met Bouwgabbers

www.bouwgabbers.nl facebook.com/Bouwgabbers hallo@bouwgabbers.nl 06-10144164

FIRST LEGO League Junior

Algemeen

FIRST is een organisatie uit Amerika welke meer dan 20 jaar geleden de samenwerking heeft gezocht met LEGO om een techniek en programmeer wedstrijd te organiseren voor kinderen. Naast de FIRST LEGO League (FLL) is er dus ook de FIRST LEGO League Junior (FLL Jr.). FLL Jr. is de challenge voor kinderen van 6 t/m 10 jaar waarbij ze kennis maken met 21eeuwse vaardigheden zoals programmeren, presenteren en samenwerken. In een team van maximaal vier kinderen maken ze een creatie met LEGO en een poster, beide aansluitend op het thema dat dit jaar ‘Mission Moon’ is. Project Via onderzoek starten de kinderen met het vinden van een conceptuele oplossing voor een probleem dat aansluit op het thema. Ze presenteren hun uitkomst via een creatie en de ‘Laat zien’-poster en samen wat zij hebben geleerd van de ‘Core Values’. Creatie De kinderen bouwen met een LEGO® Education® FLL Jr. inspiratieset een de creatie dat de uitkomst van hun onderzoek, aangevuld en toegelicht met hun ‘Laat zien’-poster. Eventueel kan de creatie LEGO Education WeDo® 2.0 set geprogrammeerd zijn zodat de creatie een actie maakt. Core values Dit zijn hoekstenen van de FIRST LEGO® League® Jr., denk hierbij aan het ontdekken van nieuwe vaardigheden en ideeën, gebruiken van creativiteit en doorzettingsvermogen om problemen op te lossen, toepassen van wat ze leren om onze wereld te verbeteren, elkaar respecteren en onze verschillen omarmen, wanneer we samenwerken zijn we sterker en genieten van dat wat er gedaan wordt.

FIRST LEGO League Junior Expo

De FLL Jr eindigt met een Expo. Vanuit kraampjes laten de kinderen om de buurt aan de jury hun conceptuele oplossing zien door middel van hun gebouwde creatie vanuit LEGO® Education® FLL Jr. inspiratieset ondersteund met hun ‘Laat zien’ poster.

Waar en wanneer 10 april van 14:00 tot 15:30 uur op een nog nader te bepalen locatie.
Aanmelden via hallo@bouwgabbers.nl

LEGO Education WeDo 2.0

Deze is niet noodzakelijk. Toch interesse om de creaties te kunnen programmeren en programmeren ook te implementeren in uw schoolprogramma, neem dan contact op met Bouwgabbers.

Kosten & opbrengsten

De kosten zijn alleen de LEGO® Education® inspiratieset die als een klassenset (6 sets) voor
€ 130,00 te bestellen zijn bij Stichting TechniekPromotie. En € 50,- per klas voor de deelname aan de Expo. Eventueel kan Bouwgabbers ook de begeleiding op school in de klas verzorgen. Interesse? 

Neem dan contact op met Bouwgabbers.
De opbrengsten voor de kinderen: Kinderen zijn meer thuis in 21 eeuwse vaardigheden zoals kritisch en probleem oplossend denken, presenteren etc. 
In februari is er in Amerika onderzoek gedaan naar de FLL Jr. Natuurlijk gaat niet alles op omdat wij Nederland zijn en geen Amerika, maar kijk toch even naar de resultaten: https://www.firstinspires.org/about/impact