Bouw en programmeer je LEGO® creatie tot leven

Is programmeren echt jouw ding? Dan kan deze ochtend niet in jouw vakantie-programma ontbreken. Bij Bouwgabbers kan je de hele ochtend aan de slag met programmeren en daar komt veel bij kijken. Eerst gaan we samen bedenken wat we gaan maken en wat deze robot moet kunnen. Hiervoor gebruiken we de sets en voorbeelden van LEGO® Education® WeDo® en Mindstorms® Na de lunch proberen we de creatie af te ronden en testen. Daarna kijken we hoe we deze samen kunnen verbeteren. Aan het einde van de ochtend hebben we iets heel moois gebouwd en geprogrammeerd.
Reserveren? Mail dan naar hallo@bouwgabbers.nl

Bouw je fantasie tot leven

Voor de echte bouwgabbers die het liefst hun eigen fantasie gebruiken om te bouwen wat in hen opkomt, hebben we speciaal deze ochtend ingericht. Met alle LEGO® die we hebben, en dat is best veel, mag je bouwen wat je wilt. Of je nu met LEGO® City®, Pirates®, LEGO® Technic®, LEGO® Boost®, LEGO® Mindstorms® of LEGO® WeDo® creatie wilt bouwen, het mag vandaag allemaal. Er kan zelfs in overleg gecombineerd worden, laat je fantasie tot leven komen. Je kan ook samen met je vriendjes of vriendinnetjes komen bouwen, geef dit dan even duidelijk aan in de aanmelding.
Reserveren? Mail dan naar hallo@bouwgabbers.nl

Maak een afstand bestuurbare auto met LEGO® Technic®

€ 29,50 (inclusief limonade en fruit/snack) Deze ochtend gaan we aan de slag met LEGO® Technic®. Bouw in een team van twee kinderen zelf een auto, kijk hoe tandwielen werken en probeer deze op afstand bestuurbaar te maken met de PowerFunctions® van LEGO®. Bouw je liever een hijskraan, ook dat is mogelijk. Bouw je liever vanuit een instructie dan heeft Bouwgabbers ook die mooie de grote LEGO® Technic® sets! Boek in de middag dat nog wel een reguliere workshop om de set te proberen af te ronden. Natuurlijk hebben we naast de grote ook kleinere sets. Voor de pauze bouwen we en na een pauze, met water of limonade en fruit of een snack, gaan we per team de creatie op afstand bestuurbaar maken. En natuurlijk kan en mag je lekker verder bouwen.
Reserveren? Mail dan naar hallo@bouwgabbers.nl

Bouw mee aan de eerste LEGO®-stad bij Bouwgabbers

€ 29,50 (inclusief limonade en fruit/snack) Vandaag beginnen we samen met zijn allen te bouwen aan LEGO® City®. We hebben zoveel LEGO®, dat we echt een stad kunnen bouwen, inclusief: treinen, brandweer, vliegveld, boten en natuurlijk een politiebureau. Samen overleggen wat de stad nodig heeft en wie wat waar bouwt, net zoals het in het echt. Alleen hoef je bij Bouwgabbers niet zo lang op een bouwvergunning te wachten Na een pauze, met water of limonade en fruit of een snack, mag en kan er ook met de stad gespeeld worden. Of, als je het écht niet kunt laten mag je lekker verder bouwen.
Reserveren? Mail dan naar hallo@bouwgabbers.nl

Bouw mee aan de eerste LEGO®-stad bij Bouwgabbers

€ 29,50 (inclusief limonade en fruit/snack)

Vandaag beginnen we samen met zijn allen te bouwen aan LEGO® City®. We hebben zoveel LEGO®, dat we echt een stad kunnen bouwen, inclusief: treinen, brandweer, vliegveld, boten en natuurlijk een politiebureau. Samen overleggen wat de stad nodig heeft en wie wat waar bouwt, net zoals het in het echt. Alleen hoef je bij Bouwgabbers niet zo lang op een bouwvergunning te wachten

Na een pauze, met water of limonade en fruit of een snack, mag en kan er ook met de stad gespeeld worden. Of, als je het écht niet kunt laten mag je lekker verder bouwen.
Reserveren? Mail dan naar hallo@bouwgabbers.nl

Opening

Op 29 april openen we officieel onze deuren. Kom een kijkje nemen en neem deel aan één van de mini-workshops. Inschrijven wordt aanbevolen.

Vrij bouwen

Ben je net zo gek op LEGO als wij? Kom dan 2 uur vrijbouwen. We hebben zo veel steentjes en voorbeelden dat je je helemaal kunt uitleven. Van Ninjago, City tot Pirates en Technisch LEGO. En, weet je wat zo leuk is? Als je volgende week weer komt, mag je je bouwwerk laten staan om er volgende week aan verder te bouwen.

LEGO Mindstorms

Maak via een enkele workshop kennis met LEGO Mindstorms. Of wanneer je (vanaf 10 jaar) een liefhebber bent van programmeren en robots, is een reeks van 7 workshops echt iets voor jou.
 
Leer een robot te besturen door zelfgeschreven programma’s. En maak kennis met techniek, programmeren en computable thinking in de breedste zin. 
Bouwgabbers werkt met de trainingsrobot, in tweetallen maak je kennis met de verschillende sensoren en motoren. Leer hoe je de robot laat bewegen, gebruik de verschillende sensoren en geef jouw robot steeds complexere opdrachten. We oefenen op de officiële FIRST LEGO League tafel. 
 
Maak kennis met techniek, programmeren en robotica in de breedste zin. Programmeer jouw fantasie tot leven, je eigen inbeeldingsvermogen is je enige beperking.
 
Details:
Vanaf 10 jaar.
Je werkt samen in totaal met 2 kinderen aan één set.
Duur 1 workshop: 1,5 uur.
De workshops bestaat uit 7 losse op een volgende workshops.
Bouwgabbers gebruikt de LEGO Edition core-set met de NTX versie.
 
 
Mail ons dan om te reserveren.
Reserveren verplicht, zonder bevestiging geen toegang.
 
Competenties:
Creativiteit
Leren samenwerken
Oog-hand-coördinatie
Probleemoplossend denken
Onderzoekend leren
Wiskunde (graden, afstanden en variabelen)
Technische kennis
Algoritmisch denken
Programmeren
Computable thinking