LEGO Spike Prime

Onderzoekend leren, bouwen en programmeren met LEGO en een op Scratch gebaseerde programmeertaal. Kinderen leren kritisch denken aan de hand van complexe, boeiende en relevante STEAM uitdagingen.

SPIKE PRIME bestaat uit de bekende gekleurde LEGO-stenen en kindvriendelijke hardware. Scratch is een programmeertaal die al op veel scholen gebruikt wordt en werkt op basis van slepen en neerzetten. Vanaf 9 jaar.

LEGO WeDo

Via leuke bouwwerkjes zoals een lichtgevende slak, een ventilator, een satelliet, een robotspion en robot Milo maken kinderen tussen de 7 en 9 jaar kennis met de eerste beginselen van techniek, programmeren en robotica in de breedste zin. Kinderen leren stapsgewijs de motor, de bewegings- en kantelsensor kennen en leren deze programmeren. Zo onderzoeken kinderen alledaagse wetenschappelijke en technologische projecten en laten deze via techniek en programmeren tot leven komen. Daarnaast bouwen ze aan hun zelfvertrouwen door vragen te leren stellen, kritisch te denken, problemen te definiëren en hun eigen oplossingen te ontwerpen.

LEGO Mindstorms

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen met LEGO Mindstorms leren programmeren. Bouwgabbers werkt met de EV3 trainingsrobot van LEGO Education. 

Stap voor stap leren de kinderen programmeren. Ze leren via de trainingsrobot de verschillende sensoren en motoren besturen door programma’s na te programmeren en deze zelf weer aan te passen. Daarnaast bouwen ze aan hun zelfvertrouwen door te leren vragen te stellen, kritisch te denken, problemen te definiëren en hun eigen oplossingen te bedenken. Aan het einde van de reeks, is uw kind in staat om de trainingsrobot diverse opdrachten te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld de robot een parcours laten rijden, objecten te verplaatsen of het volgen van een lijn. 

Tarieven

Losse workshop: €25,-
Reeks van 5 workshops: €115,-
Strippenkaart* 10x: €220,-

Workshops duren 1,5 uur en je kunt kiezen uit LEGO WeDo en LEGO Spike Prime.

* Meld je minimaal 48 uur van te voren aan voor de workshop.
In uitzonderlijke gevallen kan het zijn dat de workshop al vol is.

Dagen en tijden

Op dit moment geven wij de volgende workshops:

WeDo & Spike Prime – Maandag 15.30 – 17.00