Amsterdam

Workshops LEGO Mindstorms

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen met LEGO Mindstorms leren programmeren. Bouwgabbers werkt met de EV3 trainingsrobot van LEGO Education. 

Stap voor stap leren de kinderen programmeren. Ze leren via de trainingsrobot de verschillende sensoren en motoren besturen door programma’s na te programmeren en deze zelf weer aan te passen. Daarnaast bouwen ze aan hun zelfvertrouwen door te leren vragen te stellen, kritisch te denken, problemen te definiëren en hun eigen oplossingen te bedenken. Aan het einde van de reeks, is uw kind in staat om de trainingsrobot diverse opdrachten te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld de robot een parcours laten rijden, objecten te verplaatsen of het volgen van een lijn. 

Feestje?

Bij Bouwgabbers kun je ook je kinderfeestje geven!

Workshops LEGO WeDo

Via leuke bouwwerkjes zoals een lichtgevende slak, een ventilator, een satelliet, een robotspion en robot Milo maken kinderen tussen de 7 en 9 jaar kennis met de eerste beginselen van techniek, programmeren en robotica in de breedste zin. Kinderen leren stapsgewijs de motor, de bewegings- en kantelsensor kennen en leren deze programmeren. Zo onderzoeken kinderen alledaagse wetenschappelijke en technologische projecten en laten deze via techniek en programmeren tot leven komen. Daarnaast bouwen ze aan hun zelfvertrouwen door vragen te leren stellen, kritisch te denken, problemen te definiëren en hun eigen oplossingen te ontwerpen.

Locatie

LolaLuid
Derkinderenstraat 44
Amsterdam

Kosten

Een workshop-reeks kost €99,-

Een reeks bestaat uit 5 workshops van 75 minuten.

Keertje kijken?

Kom een keer mee doen, zodat je kunt zien dat programmeren met LEGO echt super leuk is.

Meedoen kan voor €20,-. Als je besluit daarna de hele reeks te komen, krijg je dit als korting op je reeks

Wanneer?

LEGO WeDo

Dinsdag van 17.00 - 18.15

LEGO Mindstorms
Vrijdag van 16:30 - 17:45