Bouwen met LEGO in Amsterdam

LEGO MINDSTORMS

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen met LEGO Mindstorms leren programmeren. Bouwgabbers werkt met de EV3 trainingsrobot van LEGO Education. 

Stap voor stap leren de kinderen programmeren. Ze leren via de trainingsrobot de verschillende sensoren en motoren besturen door programma’s na te programmeren en deze zelf weer aan te passen. Daarnaast bouwen ze aan hun zelfvertrouwen door te leren vragen te stellen, kritisch te denken, problemen te definiëren en hun eigen oplossingen te bedenken. Aan het einde van de reeks, is uw kind in staat om de trainingsrobot diverse opdrachten te laten uitvoeren. Bijvoorbeeld de robot een parcours laten rijden, objecten te verplaatsen of het volgen van een lijn. 

LEGO WEDO

Via leuke bouwwerkjes zoals een lichtgevende slak, een ventilator, een satelliet, een robotspion en robot Milo maken kinderen tussen de 7 en 9 jaar kennis met de eerste beginselen van techniek, programmeren en robotica in de breedste zin. Kinderen leren stapsgewijs de motor, de bewegings- en kantelsensor kennen en leren deze programmeren. Zo onderzoeken kinderen alledaagse wetenschappelijke en technologische projecten en laten deze via techniek en programmeren tot leven komen. Daarnaast bouwen ze aan hun zelfvertrouwen door vragen te leren stellen, kritisch te denken, problemen te definiëren en hun eigen oplossingen te ontwerpen.

WANNEER

LEGO WeDO (7 – 10 jaar)
– Dinsdag van 15:30 – 16:45 uur
 
LEGO SPIKE PRIME (9 – 12 jaar)
– Donderdag van 15:30 – 16:45 uur
 
LEGO MINDSTORMS (11+ jaar)
– Vrijdag van 16:00 – 17:15 uur
 

KOSTEN

Kosten
– €25,- per workshop
– Strippenkaart voor 5 workshops €115,-
– Strippenkaart 10 workshops €225,-

LOCATIE

BOUWGABBERS
Derkinderenstraat 44
Amsterdam
hallo@bouwgabbers.nl

FEESTJE?

Wist je dat je bij Bouwgabbers ook een feestje kunt geven? Kijk snel hier!